Stel je hebt een route herberekend en er is een foutje in geslopen. In het voorbeeld hiernaast hoort de dikke lijn (herberekend) op de dunne lijn (origineel) te liggen.

Nu kun je denken lekker belangrijk, je komt toch weer op de zelfde weg uit, maar mogelijk is er een goede reden voor waarom de route niet daar langs loopt, bijvoorbeeld een wegopbreking.

Ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, doordat de volgers jou soms koste wat kost er van op de hoogte willen brengen dat je verkeerd rijdt. Een tip voor de volgers is dat er soms net een klein verschil in een route kan zitten, raak niet meteen in paniek, meestal kom je vrij snel op de route terug.

De route kun je wijzigen met behulp van het routepunt invoegen gereedschap (potlood met plusje). Ga met de muis boven het stuk route staan, wat niet klopt. Er verschijnt een zwarte lijn tussen het vorige en volgende routepunt.

 


Als de zwarte lijn verschijnt, klik je een keer met links. De lijn verandert in een elastiekje, zoals je hiernaast ziet.

Vervolgens klik je op de weg, waar de route wel langs moet lopen. Je hoeft niet exact op de weg te klikken. Als je in de buurt van een weg klikt, wordt het punt automatisch op de weg geplaatst.

Na het klikken, blijft het elastiekje. Indien nodig kun je nog een tussenpunt toevoegen. Als de route klopt kun je met de ESC toets het elastiekje stoppen en door gaan naar een eventueel volgende fout.

Als er meerdere fouten in een herberekende route ontstaan, is er mogelijk iets anders aan de hand. In dit geval zou je kunnen proberen te herberekenen met een ander profiel.


Als profiel kun je het beste het profiel instellen dat het meest op het profiel lijkt dat je toestel ook gebruikt. Hierdoor is de kans groter dat de zelfde route beslissingen worden genomen indien het toestel besluit de route te herberekenen.

Meestal zal dat het profiel "Rijden" zijn, en niet de motorfiets, want dat schakelt snelweg en grote provinciale wegen uit.

Het profiel kun je per route instellen, zoals je hiernaast kunt zien, maar ook kun je de standaard instelling wijzigen onder Bewerken - Opties - Activiteitenprofiel.

Tenslotte kun je per tussenpunt instellen dat ze niet worden voorgelezen. Dit doe je door te dubbelklikken op de route. Selecteer het eerste tussenpunt en selecteer, terwijl je de SHIFT toets ingedrukt houdt, het laatste tussenpunt.

Klik vervolgens met rechts op een van de geselecteerde tussenpunten en kies voor "Niet waarschuwen bij aankomst". Let op dat je eventuele waypoints wel wilt laten waarschuwen.