Van harte welkom bij de H.M.C.

Wat is de H.M.C. nu eigenlijk?
Het is voluit de Haaksbergse Motorrijders Club. Volgens de statuten is het doel van de vereniging de bevordering en de behartiging van de belangen van de motorsport. Deze mooie volzin in de statuten betekend in de praktijk echter gewoon gezamenlijk zoveel mogelijk plezier beleven aan het motorrijden. Bij de H.M.C. doen we dat door het organiseren van diverse activiteiten tijdens het zomerseizoen, het houden van clubavonden en een winterprogramma.

Alle leden krijgen zeer regelmatig een door de H.M.C. uitgegeven nieuwsbrief. Bij ons heet dit de H.M.C.-info. Middels deze info wordt je op de hoogte gehouden van de evenementen die de club organiseert en er voor uitgenodigd.

Elk najaar is er een ledenvergadering met een evaluatie van het zomerseizoen en in het voorjaar is er de algemene ledenvergadering. Zoals je inmiddels weet wordt je voor de evenementen uitgenodigd, maar er is ook een activiteit namelijk de clubavond waarvoor je ook middels een schrijven voor wordt uitgenodigd. Dit valt normaal op een dinsdag avond en voornamelijk buiten het toerseizoen. De clubavonden worden gehouden op onze thuisbasis, en dat is Party & Catering restaurant Evers aan de Hengelosestraat in Haaksbergen. Bijna alle uitgezette ritten vertrekken ook vanaf deze locatie. Soms wordt er echter ook gestart vanaf het Texaco tankstation aan de Westsingel, dit in verband met het vroege vertrek van sommige tochten.

Verder valt nog te vermelden dat onze vereniging op dit moment ongeveer 70 leden telt. Ook zijn wij lid van de K.N.M.V. en wij organiseren dan ook per jaar 3 tochten die op de K.N.M.V. kalender vermeld staan.

Voor de leden is er de toerbokaal, deze felbegeerde trofee kan gewonnen worden door aan zoveel mogelijk evenementen van onze eigen vereniging deel te nemen of mee te helpen. Wie aan het eind van het jaar deze meeste toerbokaal punten heeft die wint de beker.